Dine gemte varer

Luk

Thermex

Thermex

Thermex er en dansk virksomhed, som er bedst kendt for sine emhætter eller emfang, om man vil. Det er dansk design og kvalitet, når det er bedst. Thermex Scandinavia A/S, som virksomheden helt korrekt hedder, har hovedsæde i Hjørring og afdelinger i både Norge, Sverige og Spanien.

Thermex? kunder er både private og erhvervslivet, og hvis du er interesseret i et købe en dansk emhætte, så har Thermex tilmed et rigtig stort og bredt udvalg. Der er over 50 designs i forskellige farver og størrelser, og produkterne er udstillet mere end 900 steder i Danmark hos hårde hvidevare- og køkkenforhandlere. Her på skousen.dk sælger vi væghægte emhætter fra Thermex, som er den type emhætte, de har produceret flest af. Men du kan også i vores store udvalg finde frithængende emhætter, indsats emhætter, udtræksemhætter og centralventilation.

Historien om Thermex

Det hele startede for alvor i 1958. Thorkild Christensen havde været sømand, men trængte til fast grund under fødderne. Thorkild Christensens svigerfar var selvstændig og producerede bl.a. NEM persillehakkeren med drejehåndtag. Det skulle dog ikke være persille, men derimod frisk luft, som blev omdrejningspunktet. På en messe i Tyskland mødte Thorkild Christensen en franskmand, som nu drev sin fars virksomhed, Thermor, der fremstillede ventilatorer. Thorkild endte med at købe seks ventilatorer og var nu besluttet på, at han ville være selvstændig inden for ventilation og andet, der havde med frisk luft at gøre. Indtil 1976 var produkt sortimentet således ventilatorer, vandvarmere og el-varmeblæsere samt aircondition-anlæg.

Thermex står bag Danmarks første emfang

Efter sigende skulle Thorkild Christensen på en rejse i USA i midten af 1970'erne have set de store skærme over komfurerne, som vi i dag kender som emfang eller emhætter. Det førte i 1976 til den første produktion af emhætter, nemlig den frithængende Fanø-model og vægmodellen Asnæs. Siden er det gået stærkt, og mange nye modeller er blevet designet og produceret. Design har netop altid været et område, som Thermex har lagt stor vægt på. Dette blev i den grad understreget i 2001, hvor Thermex holder møde med Jakob Jensen Design om et samarbejde. Under kreativ ledelse af Jakob Jensens søn Timothy Jakob Jensen udvikler designvirksomheden ti mulige designretninger for et emfang. I 2004 præsenterede Thermex Inn-line, som er designet af Jakob Jensen, en af verdens mest anerkendte tegnestuer. Dette samarbejde har været en stor succes for Thermex.

Funktion i hverdagen

Design har stor betydning hos Thermex, og det er også meget vigtigt, at et produkt, der typisk er placeret meget centralt i vores køkken, også ser flot ud og passer med køkkenets øvrige stil. Men funktion og effektivitet er naturligvis også et helt centralt fokus område for Thermex. Uden det er en emhætte ikke meget bevendt. Et emfang eller en emhætte skal flytte luft. Det er den primære opgave. At det så er et produkt, der også er flot, er bare en sidegevinst.

Derfor kæler Thermex for alle detaljer, når de designer og udvikler deres emhætter. Det handler om, hvor effektivt de suger, hvor nemme de er at betjene og hvordan deres støjniveau er.

Og så er servicen fra Thermex til deres kunder også et område, som er vigtigt for virksomheden. Således er Thermex Akademi stiftet for at undervise forhandlere og medarbejdere. Meningen er, at de bliver klædt så godt på som muligt, så de kan vejlede og fortælle kunderne om produkterne ud fra et optimalt kendskab til emhætterne. Lad dig inspirere af alle de flotte designs fra Themex.

Dine gemte varer

Luk