Opskrift: Græskarsalat med feta og sprøde græskarkerner
Kombinationen af sprøde græskarkerner, sød hokkaido og syrlig vinaigrette dressing er den perfekte kombination til din efterårsmiddag.
Ingredienser
(til 4 personer)
Ovnbagt græskar
300 g hokkaido græskar
2 spsk. olivenolie
1 tsk. chiliflager (kan undlades)
salt og peber
Quinoa
2 dl quinoa (sort eller hvid)
4 dl vand salt
Vinaigrette dressing
3 spsk. olivenolie
2 spsk. hvidvinseddike
2 tsk. honning
1 tsk. sennep
½ citron (saften herfra) salt
friskkværnet peber
Toppings
150 g grønkål
100 g feta
40 g saltmandler
Sådan gør du
Ovnbagt græskar
1. Skrub og vask græskarret godt og skær det i tern.
2. Fordel på en bageplade med bagepapir og dryp med olivenolie.
3. Krydder med salt, peber og chiliflager.
4. Bag i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 25 minutter, eller til græskarret er gennembagt.
Quinoa
1. Fyld en gryde med vand og bring det i kog.
2. Tilføj quinoa og lidt salt, og lad det småsimre under låg i ca. 15 minutter.
3. Hæld evt. overskydende vand fra, og lad det køle af.
Vinaigrette dressing
1. Kom olivenolie, hvidvinseddike, honning, sennep og citron i en lille skål og pisk det godt sammen med en gaffel.
2. Smag til med salt og peber og tilsæt evt. mere honning eller citron hvis du synes, at den er for sur eller for sød.
Græskarsalat
1. Vask grønkålen og pluk den i små buketter. Kom den i en skål.
2. Hæld vinaigrette dressingen i skålen og kram den ind i salaten med hænderne. På denne måde trækker grønkålen en masse smag.
3. Fordel grønkålen på et fad sammen med græskar, quinoa, smuldret feta og grofthakkede saltmandler.
4. Server salaten som den er som en måltidssalat eller brug den som tilbehør til kød.