Der gik desværre noget galt i søgningen. Vi beklager ulejligheden. Vi håber at du vil prøve igen senere.
Vi matcher selvfølgelig laveste netpris*
Weekend-dobbelt op | Spar 30% ved køb af 2*
*Gælder på udvalgte ovne, Kogeplader, bordkogeplader, komfurer, emhætter, Varmepumper, varmeblæsere, radiatorer, grill, terrassevarmere, mikroovne og kaffemaskiner ved køb af min. 2 varer. Gælder ikke på ugens avis, restsalg, outlet og annoncerede va
Ny energimærkning for hvidevarer

Ny energiskala fra A-D på flere hvidevarer

Alle hvidevarer og det meste elektronik i dag har et obligatorisk energimærke, der betyder, at de har gennemgået forskellige tests for at blive placeret i forskellige grupper. I dag går energiskalaen op til A +++. Flere plusser tilføjes, når der produceres flere og mere energibesparende hvidevarer, som bliver bedre og bedre år for år. For at undgå den inflation, der i øjeblikket findes i skalaen, indføres et nyt energimærke og en ny skala i marts 2021. Den nye minder utroligt meget om den gamle skala, men har langt højere krav til produkterne end der er i dag. Den helt store forskel er, at plusserne ikke længere eksisterer, men skalaen går nu fra A (bedst) til G (værst).

Højere krav og strengere testmetoder

Ved første øjekast ligner udseendet muligvis meget den gamle skala, men lad dig ikke narre. Et produkt, der i den gamle skala er i A +++, den bedste gruppe i dag, kan for eksempel ende i gruppe D på den nye skala. Dette skyldes, at kravene er blevet højere, men også fordi der er flere parametre, som tidligere er testet og vurderet. Kravene til klasse A på den nye energiskala er så høje, at der lige nu ikke er nogen produkter, der når dem. Der vil sandsynligvis gå et par år, før vi ser nogle produkter i de høje klasser, hvilket også er hele ideen bag det nye energimærke.

Den nye energiskala vs. den gamle

Der vil være en overgangsperiode, hvor det gamle energimærke overføres til det nye. Dette betyder, at produktklasser kan overlappe hinanden i en periode. Du kan både finde produkter med den nye energimærkning, og produkter med den gamle energimærkning på hjemmesiden. Selvom det kan se ud som om, at der er stor forskel på de to forskellige skalaer, skal du ikke gå i panik, da der, som nævnt, er langt strengere krav til den nye energimærkning og testen er langt mere grundig og med nye testmetoder. Nogle parametre er stadig de samme, mens andre er nye og måles på anden vis end før. Grundet nye og strengere testmetoder på den nye energimærkning, kan den gamle og nye energimærkeordning ikke sammenlignes 1:1.

Håbet er, at denne foranstaltning fra EU vil bidrage til produkter, der er mere miljøvenlige, men også at det bliver lettere for dig som forbruger at sammenligne produkter.

Den nye energimærke kommer fra start ikke til at gælde for alle hvidevarer, men blot nogle udvalgte kategorier.

Læs mere hos EU-projektet Label 2020 her.


Nedenfor kan du læse flere detaljer om, hvad ændringen betyder for følgende varekategorier

null

Har du brug for hjælp og vejledning?

Så kan du enten besøge din lokale Skousen, ringe til vores online kundeservice hvor vi sidder klar til at hjælpe dig alle ugens dage - bortset fra helligdage - fra 08:00 til 22:00, eller sende os en e-mail.

Find skousen butik
Kontakt Skousen online på 70111000
Kontakt Skousen på mail