Der gik desværre noget galt i søgningen. Vi beklager ulejligheden. Vi håber at du vil prøve igen senere.
Vi matcher laveste netpris*
Chatten er
åben
*Konkurrencen løber frem til 4. august 2024. Læs mere om konkurrencebetingelser i spillet.
null

Ny energimærkning trådte i kraft 1. marts 2021.

Hvad betyder det for dig, når du handler vaske-tørremaskine fremover? Her rådgiver vi om, hvad du skal være særligt opmærksom på.


Få overblikket over de vigtigste ændringer

  • Energiskalaen går nu fra A-G.
  • Energiklasserne A+, A++ og A+++ udgår.
  • Kravene til at opnå den bedste energiklasse er blevet strengere – produkterne er altså ikke blevet dårligere.
  • Energiforbruget fremgår tydeligere.
  • Flere ikoner forbliver uændret – ganske få er helt nye.
  • Ny QR-kode som giver adgang til EU-produktdatabase. 
Energimærkning vaske-/tørremaskiner

På det nye energimærke finder du

Foroven: En QR-kode som giver adgang til en EU-database med produktinformation.

Venstre og højre side foroven: Energieffektivitetsskalaen – fra grøn til rød. Varens energiklasse (A til G) – angivet i en sort rubrik.

I midten: Under energieffektivitetsskalaerne er vaske-tørremaskinens vægtede energiforbrug pr. 100 omgange angivet i kWh for hhv. vask og tørring og kun for vask. Vask og tørring er testet ved maks. tørrekapacitet, hvor det tidligere blev testet ved maks. vaskekapacitet.

Nederst: Forbedrede og enkelte nye symboler.

Det betyder symbolerne

Vasketøjskurven: Viser maskinens vaskekapacitet opgjort i kilo. Til venstre står den nominelle kapacitet for en vask og tørring, mens der på højre side står den nominelle kapacitet for en vask alene.

Dryppende vandhane: Viser vandforbruget pr. vask i liter. I venstre side angivet for en vask og tørring, mens det til højre står angivet for en vask alene.

Uret: Viser den maksimale tid opgjort i timer/minutter på en hel fyldt maskine. I venstre side angivet for en vask og tørring, mens det til højre står angivet for en vask alene.

Opvreden t-shirt: Viser energiklassen for maskinens centrifugeringsevne.

Megafon: Viser vaske-tørremaskinens støjniveau under centrifugering – både opgjort i decibel og bogstavklasse.

Miljø- og forbrugervenlige produkter

Baggrunden for de nye EU-regler er at skabe et større incitament for at udvikle hvidevarer med et reduceret energiforbrug. Ved f.eks. at indføre strengere krav og testmetoder, som gør det sværere at opnå en hvidevare i den bedste energiklasse. På den måde er de nye ændringer med til at beskytte miljøet. Samtidig skaber den nye energiskala (A-G) større intervaller. Derfor er det også håbet, at det bliver lettere for forbrugerne at sammenligne produkter.

Hvis du vil læse mere om den nye energimærkning, og hvilke andre kategorier der er berørt af denne, kan du gøre det her.

null

Har du brug for hjælp og vejledning?

Så kan du enten besøge din lokale Skousen, ringe til vores online kundeservice hvor vi sidder klar til at hjælpe dig alle ugens dage - bortset fra helligdage - fra 08:00 til 22:00, eller sende os en e-mail.

null
null
null