Der gik desværre noget galt i søgningen. Vi beklager ulejligheden. Vi håber at du vil prøve igen senere.
Vi matcher laveste netpris*
Chatten er
åben
*Konkurrencen løber frem til 4. august 2024. Læs mere om konkurrencebetingelser i spillet.
Vaskemaskine guiden Skousen

Hvilken vaskemaskine skal jeg vælge?

En vaskemaskine er noget vi alle har brug for i hverdagen. Derfor er der flere ting, der er værd at overveje, når du skal vælge den helt rigtige vaskemaskine for dig. Lad os derfor give dig råd til den rigtige vaskemaskine her.

null

... til den rigtige vaskemaskine


1. Hvor meget plads har du? Overvej nøje hvad du har plads til. En kombineret vaske-tørremaskine kan være ideel, hvis du ikke har meget plads at gøre med, da den eliminerer behovet for en separat tørretumbler. Skal din vaskemaskine og tørretumbler stå i søjle? Så sørg for at huske på det nødvendige tilbehør.


2. Hvor mange vasker du for? Vælg en vaskemaskine med passende kapacitet. Til en familie på mere end tre personer anbefales en maskine med en kapacitet på 8 kg eller mere. Hvis husstanden er mindre, kan en maskine med plads til 7 kg eller mindre være tilstrækkelig.


3. Hvor meget vil du spare? Prioritér vaskemaskiner med høj energiklasse for at reducere både dine elregninger og dit miljømæssige fodaftryk. Vaskemaskiner med energimærkning A er særligt energieffektive, hvilket kan spare dig mange penge årligt.Hvilken type vaskemaskine er rigtig for dig?

frontbetjente vaskemaskiner
vaske-tørremaskiner
energivenlige vaskemaskiner

Frontbetjent: Med en frontbetjent vaskemaskine fylder du tøjet i foran på maskinen - dette er den mest almindelige model.

Kombineret: Med en kombineret vaske-tørremaskine kan du spare plads. Det er ofte lejlighedsejere, der gerne selv vil kunne vaske og tørre i deres lejlighed.

Energivenlig: En vaskemaskiner med høj energiklasse vil både reducere dine elregninger, men også dit miljømæssige aftryk. Vælger du en vaskemaskiner med energimærkning A, som er særlig energieffektiv, så kan du spare mange penge årligt. Se flere forskellige typer her

Vaskemaskiner, der er bedst i test!

Bedst i test vaskemaskiner


Ekstra funktioner, som er værd at overveje

Udskudt start

Mulighed for at time din vask. Fx kan du time den, så den er færdig lige præcis, når du kommer hjem fra arbejde. Så behøver tøjet ikke ligge vådt i flere timer. Eller du kan udskyde starten, så vaskemaskinen først går i gang om natten, så du ikke skal lytte til den om dagen.

Kvikvask

Sæt en lille vask over på blot 20-40 min. Et perfekt program i en travl hverdag eller hvis du ikke har fået vasket det sæt, du skal bruge om aftenen. Men brug det kun, når det er nødvendigt. En kvikvask svarer ikke til en normal vask, fordi sæben ikke kan nå at arbejde sig ind i tøjet, og så er den heller ikke energivenlig.

Automatisk sæbedosering 

Hvis du foretrækker at bruge den samme slags sæbe til alle vaske, og samtidig gerne vil være fri for at tænke på, om du doserer sæbemængden korrekt, så anbefaler vi en vaskemaskine med automatisk sæbedosering. På den måde doserer vaskemaskinen selv sæben, afhængig af hvor meget tøj der er i, og hvor beskidt det er.

Hvor meget må din vaskemaskine larme?


Hvor meget en vaskemaskine må larme afhænger for mange af, hvor den skal stå. Er det tæt på et rum, hvor du ofte opholder dig, anbefaler vi, at du går efter en maskine med lavt lydniveau. Kig også efter en vaskemaskine med kulfri motor, da de larmer betydeligt mindre end de gamle traditionelle kulmotorer. Og så holder vaskemaskiner med kulfri motor i øvrigt også bedre.

Vaskemaskiners lydniveau måles i dB. Vær opmærksom på, at hver gang det stiger 3 dB, så fordobles lydniveauet - det vil sige, at det dobbelte af 40 dB er 43 og ikke 80 dB. Et lydniveau som defineres i dB kan være svært at forholde sig til. Derfor kan det være nyttigt at vide, at almindelig tale svarer til 60 dB. Se vaskemaskiner med lavt lydniveau her

Populære mærker af vaskemaskiner

LG
Bosch
AEG
Blomberg
Miele
Electrolux
Find butik

Stadig i tvivl?


Vi står klar til at hjælpe dig, uanset om du ringer til os, sender en mail eller besøger en af vores butikker.

Du kan ringe til os på 70 111 000, eller sende os en mail til [email protected].