Dine gemte varer

Luk
Tørretumbler guiden Skousen

Hvilken tørretumbler skal jeg vælge?

En tørretumbler er et vigtigt apparat i forhold til at få dejlig tørt tøj. Det er med andre ord, noget vi alle har brug for i hverdagen. Der er flere ting, der er værd at overveje, når du skal vælge ny tørretumbler. Har du brug for en hjælpende hånd til at navigere i tørretumblerjunglen?

Få hjælp til at træffe det rigtige valg og se de produkter, vi anbefaler. Nedenfor har vi samlet en række af de ting, du med fordel kan have for øje, så du bliver bedre rustet til at træffe det helt rigtige valg.


I denne guide finder du:

  • Skal det være nemt? Få vores anbefalinger
  • Gode overvejelser når du vælger tørretumbler
  • Bedst i test og jeres favoritter
  • Ekstra funktioner som er værd at overveje i din tørretumbler
  • Vores mest populære tørretumblermærker
  • Har du fortsat brug for rådgivning?
Skousen står klar til at hjælpe dig

Skal det være nemt at vælge?

Vi har gjort arbejdet for dig. Her får du vores anbefalinger, som passer til dig, parret og børnefamilien.

Vil du hellere selv gå på opdagelse, kan du scrolle ned til 'Gode overvejelser når du vælger tørretumbler'.


Gode overvejelser når du vælger tørretumbler

Person tager tøj ud af en tørretumbler

Hvilken type tørretumbler har du brug for?

Aftrækstørretumbler: Den udleder den fugtige luft fra tørretumbleren gennem et rør i ydermuren på din bolig. Det betyder, at du først skal lave et hul i ydermuren for at montere den. Til gengæld afgiver den ingen fugt til rummet.

Kondenstørretumbler: Skal blot tilkobles en almindelig stikkontakt for at virke. Den fungerer ved at kondensere fugten i tøjet og opsamler den i en beholder, som tømmes eller kobles til husets afløb via en afløbsslange. I modsætning til aftrækstørretumbleren, afgiver denne type en smule fugt til rummet, men er til gengæld mere energibesparende og lettere at montere.

Tørreskab: Udover tøj som våde flyverdragter, klude mm., så kan du også bruge tørreskabet til dit almindelige tøj. Særligt det sarte af slagsen, som ikke tåler at komme i tørretumbleren. Mange vælger tørreskabet som et supplement til tørretumbleren - særligt børnefamilier.

Hvor meget må din tørretumbler larme?

Lydniveauet: Hvor lavt et støjniveau du bør vælge er et spørgsmål om smag og behag, men du kan overveje om tørretumbleren skal stå et sted, hvor ro er vigtigt. F.eks. op ad et soveværelse.

Lydniveauet måles i dB. Det er nemmest at forholde sig til ved en sammenligning med denne.

  • 30 dB = hvisken
  • 60 dB = alm. tale

En tørretumbler med et dB niveau på under 66 dB kan betegnes som støjsvag.

Se tørretumblere med lavt lydniveau her

Hvor meget tøj skal du tørre?

Kapaciteten: Når du skal vælge tørretumbler, er kapaciteten værd at overveje. Kapaciteten angiver hvor mange kg. tøj, tørretumbleren kan rumme.

Det er en fordel at tage udgangspunkt i størrelsen af din vasketøjsbunke. Børnefamilier har ofte meget vasketøj og har typisk et større kapacitetsbehov end eneboere eller par.

En god ide er også at sørge for, at din tørretumbler kan rumme mindst ligeså meget tøj som din vaskemaskine. Så behøver du ikke at tørre én vask af flere omgange.

Se tørretumblere med stor kapacitet her

Hvor mange penge og CO2 må dit energiforbrug koste?

Energimærkning: Tørretumblerens energiklasse er angivet på en skala fra A+++ til G.

Udover energiklassen kan du også se på det årlige energiforbrug. Det årlige energiforbrug måles i kWh ved standardbrug. Standardbrug er lig med 140 tørrecyklusser årligt, hvor der er anvendt et tørreprogram til bomuld.

Der er flere måder, du kan tænke energibesparende på, når du vælger tørretumbler. F.eks. er kondenstørretumblere som regel mere energibesparende end aftrækstørretumblere. Derudover er tørretumblere med sensorteknologi og elektronisk styring, mere energibesparende end dem som er tidsstyrrede.

Se tørretumblere med god energiklasse her

Person finder et program på en tørretumbler

Hvor god skal din tørretumbler være til at modvirke fugt i rummet?

Kondenseringsevnen: Hvis du vælger en kondenstørretumbler, kan du med fordel tage et kig på kondenseringsevnen. Det er en betegnelse, som bliver brugt om kondenstørretumbleres evne til at fjerne og kondensere fugt fra rummet - og er angivet på en skala fra A-G.

Mere konkret er kondenseringsevnen forskellen mellem den mængde fugt, som blev fjernet fra tøjet i løbet af tørringen - og den mængde fugt, der bliver kondenseret og opsamlet i tørretumblerens beholder. Det betyder, at en tørretumbler med en kondenseringsevne A er god til at absorbere og modvirke fugt, som løber fra væggene og evt. dannelse af råd og svamp i din bolig.

Se tørretumblere med god kondenseringsevne her

Hvordan vil du indstille tiden på din tørretumbler?

Der findes tørretumblere med to forskellige styringssystemer:

Tidsstyring: Med tidsstyring indstiller du den tid, du ønsker at tørretumbleren skal tørre - på samme måde som du indstiller et minutur, når du koger et æg.

Sensorstyring: Med sensorstyring derimod indstiller du den tørhedsgrad, du ønsker at opnå. F.eks. skabstørt, strygetørt eller ekstra tørt. Sensorerne afmåler fugtigheden i tøjet, og tørretumbleren stopper selv tørringen, når den ønskede tørringsgrad er opnået. På den måde spilder du ikke unødvendigt energi ved at overtørre tøjet, og du slider heller ikke lige så meget på tøjet.

Se tørretumblere med sensorstyring her


Ekstra funktioner som er værd at overveje i din tørretumbler


Afløbsslange (kun til kondenstørretumblere)

En afløbsslange er et stykke rør, som føres fra tørretumbleren til afløbet, så du undgår at skulle tømme vandbeholderen. Til nogle tørretumblermodeller medfølger der som standard et afløbsrør, mens du til andre modeller skal tilkøbe en afløbsslange som ekstraudstyr.


Anti-krøl og dampfunktion

Begge disse funktioner er til dig, der gerne vil undgå, at dit tøj krøller. Anti-krøl funktionen fortsætter med at vende tøjet efter tørreprogrammet er afsluttet, da det modvirker at dit tøj krøller. Tørretumblere med dampfunktion blæser varm damp ind i tromlen, hvilket også modvirker, at dit tøj kommer til at krølle.

Udskudt start

Denne funktion gør det muligt for dig at time, hvornår tørretumbleren skal starte. Sæt f.eks. tørretumbleren i gang, mens du er ude af huset for at undgå støjgenerne, eller indstil tørringstidspunktet sådan, at du kan trække i lunt, nytørret overtøj.


Se vores mest populære producenter af tørretumblere her


Har du fortsat brug for rådgivning?

Så kan du enten book en tid til rådgivning i din lokale Skousen, ringe til vores online kundeservice hvor vi sidder klar til at hjælpe dig alle ugens dage - bortset fra helligdage - fra 08:00 til 22:00, eller sende os en e-mail.

Dine gemte varer

Luk