Der gik desværre noget galt i søgningen. Vi beklager ulejligheden. Vi håber at du vil prøve igen senere.
Vi matcher laveste netpris*
Kontakt os
på mail
SommerUDSALG - Spar op til 50% her!*
*Kampagnen gælder udvalgte produkter på tilbud og kan ikke kombineres med rabatkoder eller andre kampagner. Varigheden af tilbuddene fremgår af det enkelte produkt.
Tørretumbler-guiden Skousen

Hvilken tørretumbler skal jeg vælge?


En tørretumbler er noget de fleste er afhængige af i deres hverdag. Derfor er der flere ting, som er værd at overveje, når du skal vælge din nye tørretumbler. Lad os give dig råd til den rigtige tørretumbler.

3 gode råd til den rigtige tørretumbler


1. Hvor meget må den larme? Skal din tørretumbler stå i rummet ved siden af soveværelset? Så kan du med fordel overveje en tørretumbler med lavt lydniveau (under 66 dB). Så kan du få en fredsfyldt nattesøvn. 


2. Hvor mange skal du tørre for? Det kan være en god idé at kigge på tørretumblerens kapacitet. Du kan nemlig spare penge ved at udnytte pladsen i tromlen mest muligt. Er I en familie på mere end tre? Så anbefaler vi en tørretumbler, der kan rumme 8 kg eller derover. Hvis ikke, så kan du sagtens nøjes med en maskine med plads til 7 kg eller mindre.


3. Vil du spare på strømmen? En tørretumbler med sensorstyring kan enten stoppe efter bestemt tid, eller når sensorerne måler, at tøjet har nået den indstillede tørringsgrad. En tørretumbler med sensorstyring slider mindre på tøjet og kører ikke i længere tid end nødvendigt. På den måde kan du spare på energiforbruget og undgå unødvendigt slid af dit tøj. Vil du spare endnu mere på energiforbruget, så kan du kigge efter en tørretumbler med energimærke A.


Hvilken type tørretumbler er rigtig for dig?

aftrækstørretumblere
kondenstørretumblere
tørreskabe

Aftrækstørretumbler: Den udleder den fugtige luft fra tørretumbleren gennem et rør i ydermuren på din bolig. Det betyder, at du først skal lave et hul i ydermuren for at montere den. Til gengæld afgiver den ingen fugt til rummet.

Kondenstørretumbler: Skal blot tilkobles en almindelig stikkontakt for at virke. Den fungerer ved at kondensere fugten i tøjet og opsamler den i en beholder, som tømmes eller kobles til husets afløb via en afløbsslange. I modsætning til aftrækstørretumbleren, afgiver denne type en smule fugt til rummet, men er til gengæld mere energibesparende og lettere at montere.

Tørreskab: Udover tøj som våde flyverdragter, klude osv., så kan du også bruge tørreskabet til dit almindelige tøj. Særligt det sarte af slagsen, som ikke tåler at komme i tørretumbleren. Mange vælger tørreskabet som et supplement til tørretumbleren - særligt børnefamilier.

Vil du bare have det bedste? Find en maskine, der er bedst i test.

Bedst i test tørretumbler - se dem her


Ekstra funktioner, som er værd at overveje

Afløbsslange (kun til kondenstørretumblere)

En afløbsslange er et stykke rør, som føres fra tørretumbleren til afløbet, så du undgår at skulle tømme vandbeholderen. Til nogle tørretumblermodeller medfølger der som standard et afløbsrør, mens du til andre modeller skal tilkøbe en afløbsslange som ekstraudstyr.


Anti-krøl og dampfunktion

Begge disse funktioner er til dig, der gerne vil undgå, at dit tøj krøller. Anti-krøl funktionen fortsætter med at vende tøjet efter tørreprogrammet er afsluttet, da det modvirker at dit tøj krøller. Tørretumblere med dampfunktion blæser varm damp ind i tromlen, hvilket også modvirker, at dit tøj kommer til at krølle.

Udskudt start

Denne funktion gør det muligt for dig at time, hvornår tørretumbleren skal starte. Sæt f.eks. tørretumbleren i gang, mens du er ude af huset for at undgå støjgenerne, eller indstil tørringstidspunktet sådan, at du kan trække i lunt, nytørret overtøj.


Populære producenter af tørretumblere

AEG
Bosch
Miele
Electrolux
Blomberg
LG
find butik

Stadig i tvivl?


Vi står klar til at hjælpe dig, uanset om du ringer til os, sender en mail eller besøger en af vores butikker.

Du kan ringe til os på 70 111 000, eller sende os en mail til [email protected].