Hvilken ovn skal jeg vælge?
Mange vælger i dag at have en separat kogeplade og ovn i deres køkken i stedet for et komfur. Det kan der være flere både praktiske og designmæssige fordele ved. Der er flere ting, der er værd at overveje, når du skal vælge den helt rigtige ovn for dig. Lad os give dig råd til den rigtige ovn her!
... til den rigtige ovn
1. Hvor meget plads har du brug for? Har du en stor familie, eller laver du tit mad til mange mennesker, kan du med fordel kigge efter en ovn med et ovnrum, der kan rumme 70-115 L. Det er også vigtigt at tjekke, om indbygningsmålene på din nye ovn passer til, hvor den skal indsættes.
2. Vil du spare på strømmen? Med en energivenlig ovn, kan du spare på strømmen og dermed også pengepungen. Vil du spare penge på den lange bane, skal du altså gå efter en indbygningsovn i energiklasse A.
3. Er du vild med ekstra funktioner? Lad ovnen hjælpe dig med at holde styr på temperaturen med et indbygget stegetermometer. Du kan også overveje pyrolyse, så ovnen gør sig selv ren. Glemmer du tit at forvarme ovnen? Så vil det være smart for dig, at du kan styre din ovn via din mobil. På den måde kan du tænde og slukke ovnen, mens du er ude at handle. Udvælg den funktion, der passer bedst til dine behov.
Hvilken type ovn har du brug for?
Indbygningsovnen: Skal indsættes i et skabselement, så den bliver en integreret del af din køkkenløsning. Mange væger denne type ovn for et mere stilrent design i køkkenet.
Kombiovnen: En kombiovn giver dig flere muligheder, fordi den indeholder flere funktioner. Det kan eksempelvis være en indbygningsovn, der enten indeholder de funktioner som en dampovn eller en mikroovn har. Vil du gerne have flere typer ovne kombineret i ét produkt, eller har du pladsmangel i dit køkken, er en kombiovn det oplagte valg.
Dampovnen: Skal også indsættes i et køkkenmodul ligesom indbygningsovnen. Forskellen er blot, at ovnen tilbereder maden ved hjælp af damp. Det særlige ved en dampovn er, at den giver en lettere, sundere og mere sprød tilberedning af især bagværk, grøntsags- og fiskeretter.
Find en ovn, der er bedst i test!
Ekstra funktioner, som er værd at overveje
Teleskopudtræk
Et teleskopudtræk til ovnen gør det let for dig at få maden ind og ud af ovnen.
Dampfunktion
Med dampfunktion kan du tilberede din mad med vanddamp. Det hjælper med at fastholde madens naturlige smag og næringsstoffer, så du får det bedste resultat.
Anti-Fingerprint
Belægningen modvirker, at fingeraftryk laver pletter på køleskabet, så køleskabet fremstår rent og pænt. Belægningen ses ofte på køleskabe i rustfrit stål.
Opbevaringsskuffe/varmeskuffe
En opbevaringsskuffe eller varmeskuffe kan monteres under en indbygningsovn. Varmeskuffen kan varme tallerkenerne op, så maden holder sig varm i længere tid. Og så er den et perfekt hævested for gærdej samt ideel til at optø frostvarer, hvis det skal gå hurtigt.
Stegetermometer
Med et indbygget stegetermometer hjælper ovnen dig med at holde styr på maden.
Sidehængt- eller bundhængt ovn
Den traditionelle standardovn er bundhængt. Det vil sige, at lågen til ovnen åbnes nedad. Den sidehængte ovn er derimod udviklet til, at lågen kan åbnes til siden. Fordelene ved denne model er, at det er lettere at komme tæt på ovnrummet, og den minimerer risikoen for, at du brænder dig.
Ovnprogrammer
Det kan være yderst praktisk at have en ovn med forskellige programmer, da det gør det nemmere for dig at kreere lækre retter. De fleste ovne har som standard varmluft, grill samt over-/undervarme, men derudover kan andre programmer også være nyttige. Nyttige programmer kunne være; pizzabagning, optøning, autostegning, hurtig forvarmning, intervalstegning osv.
Kan styres via Wi-Fi
Få moderne betjening i form af Wi-Fi styring fra din smartphone, Iphone eller tablet med internetopkobling. Det giver en række fordele alt efter, hvilken model der er tale om. Læs mere under hver enkelt models produktbeskrivelse.
Pyrolyse
Ovnen bliver varmet op til over 500 grader, og programmet varer to til tre timer. Alt skidt og snavs i en ovn bliver til aske, som efter 30 minutters afkøling kan tørres af med en ren klud. På grund af de høje temperaturer er det bedst at blive i huset, mens programmet kører.
Katalyse
Katalyse er en speciel emalje, som løbende nedbryder fedt og snavs, når ovnen er tændt og kører på mere end 200 °C. Det er altså ikke et program, du som sådan skal tænde for.
Populære mærker af ovne
Stadig i tvivl?
Vi står klar til at hjælpe dig, uanset om du ringer til os, sender en mail eller besøger en af vores butikker.
Du kan ringe til os på 70 111 000, eller sende os en mail til [email protected].