Der gik desværre noget galt i søgningen. Vi beklager ulejligheden. Vi håber at du vil prøve igen senere.
Vi matcher selvfølgelig laveste netpris*
*Kampagnen gælder udvalgte produkter på tilbud og kan ikke kombineres med rabatkoder eller andre kampagner. Varigheden af tilbuddene fremgår af det enkelte produkt.
Kogepladeguiden - Vi gir´ en hjælpende hånd

Hvilken kogeplade skal jeg vælge?

Kogeplader bliver stort set brugt dagligt i en almindelig husholdning. Så derfor skal kogepladen naturligvis fungere optimalt og indeholde de funktioner, du har behov for. Der er flere ting, der er værd at overveje, når du skal vælge ny kogeplade. Har du brug for en hjælpende hånd til at navigere i kogepladejunglen?

Få hjælp til at træffe det rigtige valg og se de produkter, vi anbefaler. Nedenfor har vi samlet en række af de ting, du med fordel kan have for øje, så du bliver bedre rustet til at træffe det helt rigtige valg.


I denne guide finder du:

  • Skal det være nemt? Få vores anbefalinger
  • Gode overvejelser når du vælger kogeplade
  • Bedst i test kogeplader og jeres favoritter
  • Ekstra funktioner som er værd at overveje i din kogeplade
  • Vores mest populære kogeplademærker
  • Har du fortsat brug for rådgivning?
Skousen rådgiver dig
null

Skal det være nemt at vælge?

Vi har gjort arbejdet for dig. Her får du vores anbefalinger, som passer til dig, parret og børnefamilien.

Vil du hellere selv gå på opdagelse, kan du scrolle ned til 'Gode overvejelser når du vælger kogeplade'.

Til dig - Forskellige kogepladetyper, budgetvenlig, populære producenter
Kogeplader til parret - se dem her
Kogeplader til børnefamilien - se dem her


Gode overvejelser når du vælger kogeplade

Hvor mange kogefelter skal du bruge

Hvor mange og hvor store kogefelter har du brug for?

Du kan med fordel tage udgangspunkt i dine gryder, pander og madlavningsvaner, når du skal beslutte, hvilken inddeling af kogefelterne på kogepladen du skal gå efter.

Antal kogefelter: Bor du alene, eller laver du sjældent mad, kan 2 kogefelter måske være nok. Mange foretrækker dog mindst 4 kogefelter, da det giver dem mulighed for at bruge 2-3 gryder og en pande samtidig.

Størrelsen af kogefelterne: Kogefelternes størrelse bør altid passe til størrelsen på bunden af dine gryder og pander, så du undgår spildvarme og langsom opvarmning.

Flexzone: En flexzone er et kogefelt i din kogeplade, som kan tilpasses en hvilken som helst gryde- eller pandestørrelse. Nogle flexzoner tilpasser automatisk, mens andre skal indstilles manuelt.

Se kogeplader med flexzone her

null

Hvilken type kogeplade har du brug for?

Der findes fire forskellige typer:

Induktionskogeplader: Har en spole under kogepladen, som laver et elektromagnetisk felt, der opvarmer gryden eller panden, uden at opvarme selve kogefeltet. Fordelene ved induktion er, at det er den mest energivenlige type, den er stilren og nem at rengøre. Derudover varmer den hurtigt op og efterlader kun en kortvarig eftervarme på kogepladen efter brug. Ulempen er, at du kun kan anvende gryder og pander med magnetisk bund.

Gaskogeplader: Opvarmer maden ved hjælp af en gasflamme. Fordelen ved gasblus er, at de har et lavt energiforbrug og er hurtige til at varme op og justere temperaturen. Ulemperne er, at de kræver tilslutning til gas og er mere besværlige at rengøre.



Keramiske kogeplader: Består af en plade i hærdet glas, og under den er der placeret en varmekilde (enten halogen eller glødetråd). Fordelen er, at glaspladen giver rigtig god varmeudnyttelse. Og så har den en glat overflade, der er let at rengøre, og alle typer gryder og pander passer til. Sammenlignet med induktionskogeplader er den dog mindre energivenlig og langsommere til opvarmning og nedkøling.

Fritstående kogeplader: Har du indimellem brug for en ekstra kogeplade? Hvis du fx ofte laver mad til mange mennesker, kan det være rart at have en ekstra kogeplade at lave mad på. Desuden har denne type den fordel, at den kan flyttes fra rum til rum eller fx tages med på campingtur.

null

Hvor mange penge og CO2 må dit energiforbrug koste?

Energiforbrug: Kogepladens effekt er et udtryk for, hvor meget energi kogepladen bruger pr. sekund og varierer alt efter type, og hvor højt du skruer op. Der er meget forskel på energiudnyttelsen alt efter, hvilken kogepladetype du vælger. Induktionskogeplader udnytter ca. 80% af energien, mens keramiske kogeplader typisk udnytter mellem 60% og 70% af energien.

Når du bruger din kogeplade, kan du også spare på energiforbruget ved f.eks. at bruge en gryde, der dækker hele kogefeltet og som har en plan bund. Kom gerne et tætsluttende låg på gryden og opvarm rent vand i en elkoger, inden du hælder det i gryden.

Se alle vores kogeplader her

Hvor mange penge og Co2 må dit forbrug koste
Bedst i test kogeplader - se dem her
Jeres favorit kogeplader - se dem her


Ekstra funktioner som er værd at overveje til din kogeplade

Booster funktion

Denne funktion findes i nogle induktionskogeplader. Når du aktiverer funktionen bliver dine gryder og pander lynhurtigt varmet op. Funktionen tilknyttes ofte 1-2 af kogefelterne.

Stegesensor

En stegesensor måler og justerer automatisk temperaturen. Nogle stegesensorer kan også fastholde temperaturen eller deaktivere en kogezone, når en bestemt temperatur er opnået.


Indbygget emhætte

Mangler dit hjem et emhætteudtræk, eller søger du et mere stilrent og diskret køkkenudtryk, kan du vælge en kogeplade med indbygget emhætte.

Børnesikring 

Med en børnesikring låses betjeningspanelet til kogepladen, så dine børn ikke kommer til at tænde for kogefelterne ved et uheld.

Timerfunktion 

Med denne funktion kan du time, hvornår et kogefelt skal aktiveres og deaktiveres.

Grillplade

Få den lækre smag af grillmad med en grillplade, som du kan installere ved siden af din kogeplade. Ligesom på en udendørs grill kan du stege eller grille direkte på pladen - helt uden brug af en pande.

Se vores mest populære mærker af kogeplader her

Kogeplader fra Bosch
Kogeplader fra Siemens
Kogeplader fra AEG
Kogeplader fra gorenje
Kogeplader fra Miele
Kogeplader fra Witt
null


Har du fortsat brug for rådgivning?

Så kan du enten book en tid til rådgivning i din lokale Skousen, ringe til vores online kundeservice hvor vi sidder klar til at hjælpe dig alle ugens dage - bortset fra helligdage - fra 08:00 til 22:00, eller sende os en e-mail.

Book møde i din lokale Skousen
Ring til Skousens online kundeservice
Send en mail til Skousen