Der gik desværre noget galt i søgningen. Vi beklager ulejligheden. Vi håber at du vil prøve igen senere.
Vi matcher laveste netpris*
SommerUDSALG - Spar op til 50% her! *
*Kampagnen gælder udvalgte produkter på tilbud og kan ikke kombineres med rabatkoder eller andre kampagner. Varigheden af tilbuddene fremgår af det enkelte produkt.
Kogepladeguiden - Vi giver en hjælpende hånd

Hvilken kogeplade skal jeg vælge?


Kogeplader bliver stort set brugt dagligt i en almindelig husholdning. Så derfor skal kogepladen naturligvis fungere optimalt og indeholde de funktioner, du har behov for. Der er flere ting, der er værd at overveje, når du skal vælge ny kogeplade.  Lad os give dig råd til den rigtige kogeplade her.


3 gode råd til den rigtige kogeplade


1. Hvilken type passer til dig? Når du vælger kogeplade, er det afgørende at overveje, om induktion, gas eller keramik bedst matcher dine behov. Hvis du prioriterer hurtig opvarmning, bør du overveje induktion. Foretrækker du præcision under madlavning, er en gaskogeplade sandsynligvis det rette valg for dig. Hvis du foretrækker en mere traditionel tilgang med klassiske pander og gryder, er en keramisk kogeplade det ideelle valg.


2. Har du brug for ekstra funktioner? Vil du kunne tidsbestemme, hvornår kogefelter tænder og slukker? Så kan du kigge efter kogeplader med timerfunktion. Skal det gå hurtigt? Med boosterfunktion kan du lynhurtigt opvarme dine gryder og pander. Kan det være svært at styre temperaturerne? Så kan en stegesensor-funktion være smart. Den kan fastholde eller slukke, når en bestemt temperatur er opnået.


3. Er du træt af at slå hovedet ind i emhætten? Så bør du vælge en kogeplade med indbygget emhætte. Det er en elegant, praktisk og pladsbesparende løsning, Den indbyggede emhætte suger damp og os ned, inden det når at stige til vejrs.


Hvilken type kogeplade har du brug for?


Der findes fire forskellige typer:

keramisk kogeplade
fritstående kogeplader
induktionskogeplader
gaskogeplade

Keramiske kogeplader: Består af en plade i hærdet glas, og under den er der placeret en varmekilde (enten halogen eller glødetråd). Fordelen er, at glaspladen giver rigtig god varmeudnyttelse. Og så har den en glat overflade, der er let at rengøre, og alle typer gryder og pander passer til. Sammenlignet med induktionskogeplader er den dog mindre energivenlig og langsommere til opvarmning og nedkøling.

Fritstående kogeplader: Har du indimellem brug for en ekstra kogeplade? Hvis du fx ofte laver mad til mange mennesker, kan det være rart at have en ekstra kogeplade at lave mad på. Desuden har denne type den fordel, at den kan flyttes fra rum til rum eller fx tages med på campingtur.


Induktionskogeplader: Har en spole under kogepladen, som laver et elektromagnetisk felt, der opvarmer gryden eller panden, uden at opvarme selve kogefeltet. Fordelene ved induktion er, at det er den mest energivenlige type, den er stilren og nem at rengøre. Derudover varmer den hurtigt op og efterlader kun en kortvarig eftervarme på kogepladen efter brug. Ulempen er, at du kun kan anvende gryder og pander med magnetisk bund.

Gaskogeplader: Opvarmer maden ved hjælp af en gasflamme. Fordelen ved gasblus er, at de har et lavt energiforbrug og er hurtige til at varme op og justere temperaturen. Ulemperne er, at de kræver tilslutning til gas og er mere besværlige at rengøre.

Vil du bare have det bedste? Find en maskine, der er bedst i test!

Bedst i test


Ekstra funktioner, som er værd at overveje

Booster funktion

Denne funktion findes i nogle induktionskogeplader. Når du aktiverer funktionen bliver dine gryder og pander lynhurtigt varmet op. Funktionen tilknyttes ofte 1-2 af kogefelterne.

Stegesensor

En stegesensor måler og justerer automatisk temperaturen. Nogle stegesensorer kan også fastholde temperaturen eller deaktivere en kogezone, når en bestemt temperatur er opnået.


Indbygget emhætte

Mangler dit hjem et emhætteudtræk, eller søger du et mere stilrent og diskret køkkenudtryk, kan du vælge en kogeplade med indbygget emhætte.

Børnesikring 

Med en børnesikring låses betjeningspanelet til kogepladen, så dine børn ikke kommer til at tænde for kogefelterne ved et uheld.

Timerfunktion 

Med denne funktion kan du time, hvornår et kogefelt skal aktiveres og deaktiveres.

Grillplade

Få den lækre smag af grillmad med en grillplade, som du kan installere ved siden af din kogeplade. Ligesom på en udendørs grill kan du stege eller grille direkte på pladen - helt uden brug af en pande.

Mest populære mærker af kogeplader

Kogeplader fra Bosch
Kogeplader fra Siemens
Kogeplader fra AEG
Kogeplader fra gorenje
Kogeplader fra Miele
Kogeplader fra Witt
Find butik


Stadig i tvivl?


Vi står klar til at hjælpe dig, uanset om du ringer til os, sender en mail eller besøger en af vores butikker.

Du kan ringe til os på 70 111 000, eller sende os en mail til [email protected].