Sådan brygger du den bedste kop kaffe!
Vælg de rigtige kaffebønner
Vælg de bønner, der passer bedst til din smagssans. Er du til den milde, stærke, syrlige, eller den med noter af chokolade.
Der er mange forskellige smagsprofiler og vi oplever dem alle sammen forskelligt. Så det er bare at prøve sig frem til man finder sin favoritblanding. Prøv eksempelvis Skousen s kaffebønner med masser af cremer og dejlig frugtsmag og dybde uden syrlighed.
Brug friskkværnede bønner
Kværner du selv kaffebønnerne lige inden kaffen skal brygges, er du sikker på at du får alle de gode aromaer i din kaffe.
Kværnet kaffe mister nemlig mange af sine aromaer allerede efter et par minutter.
Find den rigtige kværningsgrad til din smag
Kaffens styrke og smag afhænger i stor grad af, hvordan du indstiller din kaffekværn eller kværningsgraden på din espressomaskine.
Hvor groft eller fint du kværner din kaffe, har stor indvirkning på smagen.
Brug koldt og friskt vand
Koldt og friskt vand giver den bedste forudsætning for en godt brygget kaffe. Koldt vand anbefales da det indeholder mere ilt og dermed hjælper med at udtrække smagene på en bedre måde.
Hvor hurtigt løber vandet igennem maskinen?
Generelt gælder det, at jo hurtigere vandet løber igennem den malede kaffe, jo finere skal den malede kaffe være.
En "medium" formaling er således velegnet til filterkaffe, mens en "meget fin" formaling er nødvendig for at lave en espresso.
Generelt skal varigheden for at brygge et shot vare mellem 20-30 sekunder
Hold udstyret pinligt rent
Rent udstyr er alfa omega for den gode kaffesmag. Hvor meget du skal rengøre, afhænger dog af, hvordan du laver din kaffe og hvor ofte du bruger din maskine. Læs vores rengøringsguide her.