Favoritter
×

Favoritter

0 Kurv
Menu

SPAR 20% på Bosch hvidevarer*

Se udvalget T.o.m 28/5. Brug rabatkoden: BO20 *Kan ikke kombineres med andre rabatter eller prisgaranti.

×

Knive

Pris (kr)
Min:
Max:
-
Mærker
+ Vis flere
Vi fandt 2 produkter

Novis Cutting Set

10+ stk. på lager. Levering 1-2 hverdage

500,-
500,-

Fritel EK3270

Levering indenfor 2-4 hverdage

Denne elektriske kniv fra Fritel gør det nemt at skærer igennem alle former for madvarer. Designet er lavet så kniven...

449,-
449,-

Køkkenknive

Køkkenknive er en overordnet betegnelse for alle de knive, som du brug for i et køkken. Der findes brødknive, kødknive, urteknive og universalknive. Hos Skousen får du et udvalg af forskellige køkkenknive.

Kan knive komme i opvaskemaskinen?

De fleste knive bliver fremstillet i  rustfrit stål. Hvis du så alligevel har oplevet, at dine gode knive ruster, så er der en god forklaring på det. Den forklaring har Grethe Winther fra DTU Mekanik, Institut for Mekanisk Teknologi givet til videnskab.dk. Hun forklarer, at rustfrit stål ikke er rustfrit under enhver betingelse, materialet er typisk rustbeskyttet med krom. Men mængden af krom i stålet er også afgørende for, hvor skarp kniven er, og her er så lidt krom som muligt at foretrække. Men da det netop er krom, som er med til at holde rusten væk og til at gøre stålet holdbart, så er det svært at komme uden om for producenterne. Selv om dine knive er rustbeskyttede, kan de godt blive rustne af at blive vasket i en opvaskemaskine. Der kan nemlig både komme rust fra kniven selv, fra andre knive og fra selve opvaskemaskinen. Og rust er altså ikke godt for dine knive, fordi de bliver sløve af det. Så det er helt klart det bedste at vaske dine gode knive op i hånden.

Hvorfor bliver knive sløve?

Ud over rust, som vi nævnte ovenfor, så kan forkert eller uhensigtsmæssig brug også føre til, at en kniv bliver sløv. Det sker fx, hvis du bruger kniven til at skære i plastik eller andet end de fødevareprodukter, den er beregnet til. Pas på med frossen mad og ben og knogler, det er ikke godt for alle knive.

Det er også en god idé at skylle sine knive af lige efter brug, da madrester på kniven kan resultere i syreangreb. Det giver små rustpletter, som du skal fjerne med det samme.

Hvis du ikke opbevarer dine knive på en god måde, kan de også blive sløve. Hvis de fx bare ligger i skuffen, bliver de hurtigt sløve. Knive har bedst af at blive opbevaret i en knivblok eller på en magnetskinne.

Og så er det bare en virkelig god idé at slibe sine knive tit. Du kan selv gøre det med fx strygestål eller slibesten eller en knivsliber. Dog skal du ikke slibe knive, som kun er slebet på en side i en knivsliber. Hvis uheldet er ude, og dine knive er blevet helt sløve, så skal der professionel hjælp til at få dem slebet skarpe igen.

Du kan teste, om din kniv er skarp ved hjælp af en tomat. Hvis du lader knivsæggen hvile på toppen og trækker i kniven, så kan du se, at den er skarp, hvis den skærer i tomaten kun ved hjælp af egen tyngde.

Hvad er de forskellige knive til?

En urtekniv er en lille kniv på ca. 6-12 cm, som er god at skære grønsager og små frugter med. Et godt fif er, at hvis kniven er for lang, kan det være besværligt at styre kniven.

En universalkniv kan være nummeret større end en urtekniv . Du kan skære alt muligt med denne kniv. En kokkekniv bruger man typisk til at skære både kød og grøntsager.

En brødkniv er takket og egner sig, som navnet antyder, til at skære i brød. Men den er også god til fx hvidkål eller vandmelon.

Er du i tvivl?

Har du spørgsmål eller brug for råd og vejledning, så er du meget velkommen til at kontakte vores kundeservice telefonisk på 70 111 000 eller rette henvendelse hos din nærmeste Skousen butik.