Dine gemte varer

Luk

Weekend-dobbelt op | Spar 30% ved køb af 2*

*Gælder på udvalgte ovne, Kogeplader, bordkogeplader, komfurer, emhætter, Varmepumper, varmeblæsere, radiatorer, grill, terrassevarmere, mikroovne og kaffemaskiner ved køb af min. 2 varer. Gælder ikke på ugens avis, restsalg, outlet og annoncerede va

Tørretumblere

I tvivl om hvilken tørretumbler du skal vælge?

Der er flere ting, der er værd at overveje, når du skal vælge ny tørretumbler. Type, kapacitet, lydniveau og meget mere. Få vores hjælp til at træffe det rigtige valg og se de produkter, vi anbefaler. Vi har samlet en række af de ting, du med fordel kan have for øje, så du bliver bedre rustet til at træffe det helt rigtige valg.

Se vores tørretumblerguide her

Tørretumblere

En tørretumbler er en hvidevare, som kræver lidt mere baggrundsviden at anskaffe sig. Der findes nemlig to typer af tørretumblere, som har væsentlige forskellige. Disse kaldes for henholdsvis en aftrækstørretumbler og en kondenstørretumbler.

En aftrækstørretumbler kræver en aftrækskanal, der fører ud i det fri, hvor varm luft og fugt slippes ud. Dog vil aftrækstørretumbleren være bedre i stand til at tørre tøjet og foretage tørringen på hurtigere tid, end det er tilfældet med en kondenstørretumbler.

Gå til aftrækstørretumblere

Kondenstørretumbleren er den mest almindelige type af tørretumbler i dag, da den ikke kræver udluftning til det fri. I stedet opsamles fugt i en beholder, der er nem at tage ud og tømme. Alternativt er det muligt at tilslutte beholderen til et afløb, så fugten automatisk tømmes fra beholderen. Fordelene ved en kondenstørretumbler er, at den er nemmere at installere end aftrækstørretumbleren og at den ikke kræver en aftrækskanal, hvilket gør den mulig at placere næsten hvor som helst. Dog skal der være god mulighed for at udlufte i det rum, hvor kondenstørretumbleren står, da den i større grad vil danne varme omkring sig.

Gå til kondenstørretumblere

Er der behov for et supplement til din tørretumbler, er det også muligt at købe et tørreskab. Det er praktisk til at tørre overtøj og fodtøj.

Gå til tørreskabe

Kapacitet på en tørretumbler

Ligesom det er tilfældet med vaskemaskiner, er det også nødvendigt, at man forholder sig til kapaciteten på en tørretumbler. Denne opgøres i kilo, hvor tørretumblerne varierer mellem en kapacitet på 6 til 11 kilo.

Øvrigt i forhold til valg af tørretumbler

Tørretumblere fås med en række funktioner, der kan være af stor anvendelighed i dagligdagen. Herunder kan nævnes reverserende tromlegang, som betyder, at tørretumblerens tromle skiftevis drejer fra den ene til den anden side, hvilket giver en hurtigere tørring og gør tøjet mere luftigt. Derudover nævnes ordet Fuzzy logic også i forbindelse med tørretumblere. Dette er en tørreproces, hvor fugtigheden i udblæsningsluften løbende bliver målt. Dette minimerer risikoen for, at tørretumbleren overopheder og ødelægger tøjet.

Energiklasse

Generelt set er energiforbruget på hvidevarer som tørretumblere en anelse højt. Kun få tørretumblere bærer det bedste energimærke, og disse er at finde blandt kondenstørretumblerne, da der er strengere krav til energimærkningen af aftrækstørretumblere.

Se hele vores udvalg af hvidevarer.

Energimærkeskalaen går fra A (lavt energiforbrug) til G (højt energiforbrug). Energiforbruget har betydning for, hvor miljøvenlig tørretumbleren er, samt hvor meget ekstra man skal betale på sin elregning i forhold til, hvis der vælges en mere energivenlig tørretumbler.

Sæt kryds i kalenderen til Black Friday 2020!

Kontakt os

Har du spørgsmål til tørretumblere eller andre hvidevarer, er du meget velkommen til at kontakte vores kundeservice telefonisk på 70 111 000 eller rette henvendelse hos din nærmeste Skousen forhandler.

Dine gemte varer

Luk