Dine gemte varer
Weekend-dobbelt op | Spar 30% ved køb af 2*
*Gælder på udvalgte ovne, Kogeplader, bordkogeplader, komfurer, emhætter, Varmepumper, varmeblæsere, radiatorer, grill, terrassevarmere, mikroovne og kaffemaskiner ved køb af min. 2 varer. Gælder ikke på ugens avis, restsalg, outlet og annoncerede va
Ovne








I tvivl om hvilken ovn du skal vælge?
Der er flere ting, der er værd at overveje, når du skal vælge ny ovn. Type, kapacitet, programmer og meget mere. Få vores hjælp til at træffe det rigtige valg og se de produkter, vi anbefaler. Vi har samlet en række af de ting, du med fordel kan have for øje, så du bliver bedre rustet til at træffe det helt rigtige valg.
Gør det nemmere at vælge - se vores ovnguide her
Ovne og ovntyper
Mange vælger i dag at have en separat kogeplade og ovn i deres køkken, som alternativ til at anskaffe sig et komfur. Derfor investeres i en indbygningsovn, der fås som en traditionel ovn, en dampovn og en kombiovn.
Indbygningsovne
En indbygningsovn er en almindelig ovn til indbygning i et køkkenmodul. Indbygningsovnen har typisk de almindelige ovnprogrammer som over- og undervarme samt varmluft. Derudover kan de forskellige ovne have en række specialiserede programmer som fx et optøningsprogram, pizzafunktion m.m.
Dampovne
Dampovnen er også en indbygningsovn til indbygning i et køkkenmodul. Forskellen er blot at ovnen tilbereder maden ved hjælp af damp. Det er særlige ved en dampovn er, at den giver en lettere, sundere og mere sprød tilberedning af især bagværk, grøntsags- og fiskeretter. Det er også muligt at tilberede en steg til perfektion med en dampovn.
Kombiovne
Kombiovnen er en ovn, der kombinerer tilberedningsmetoder. Kombinationen kan bestå i en kombination mellem varmluft og mikrobølger eller varmluft og damp.
Miniovne
Til forskel fra ovntyperne nævnt ovenfor, så er en miniovn en lille ovn, som på grund af sin begrænsede størrelse kan placeres på køkkenbordet eller i et højskab på samme måde som en mikroovn. Miniovnen egner sig til den lille lejlighed eller som supplement til den almindelige ovn.
Ovnrum
De væsentligste ting at være opmærksom på i forbindelse med køb af en ovn, foruden pris og design, er ovnrum, om ovnen skal være sidehængt eller bundhængt, funktioner og energiklasse.
Ovnrummet på en ovn vil være afgørende for, hvor meget der er plads til at sætte i ovnen ad gangen. Dette opgøres i litermål. Dog kan det også være relevant at se på en ovns volume, da ovne vil variere i mål som højde og bredde. Nogle ovne fås med en stor bredde, hvor det er muligt at have en meget bred bageplade i ovnen.
Sidehængte- og bundhængte ovne
Den traditionelle standardovn er bundhængt, hvilket vil side, at lågen til ovnen åbnes nedad. Den sidehængte ovn er derimod udviklet til, at lågen kan åbnes til siden. Fordelen ved at vælge en sidehængt ovn frem for en bundhængt ovn er, at det er lettere at komme helt tæt på ovnrummet, hvilket også minimerer risikoen for, at man brænder sig. Den sidehængte ovn stiller dog nogle krav til, hvordan indretningen i køkkenet er, for at der er plads til at åbne lågen til siden.
Funktioner i en ovn
De ovne, der er at få på markedet i dag, er i større eller mindre grad selvrensende. Her skelnes generelt mellem to former for selvrensningsfunktioner, der kaldes pyrolyse og katalyse. Førstnævnte består i en opvarmningsproces, hvor ovnen over 120 minutter varmes op til over 500 °C. Dette bevirker, at alt skidt og snavs i en ovn vil blive til aske, som efter 30 min. afkøling af ovnen, kan tørres af med en ren klud.
Katalyse er en speciel emalje, som løbende nedbryder skænk og fedt, når ovnen er tændt og kører på mere end 200 °C.
Andre funktioner, der varierer i forhold til, hvilken ovn der vælges, er eksempelvis, om ovnen har indbygget stegetermometer eller indeholder en speciel dampfunktion, der er ideel til bagning af brød.
Energiklasse på en ovn
Hvis der skal tages højde for en ovns energiforbrug, er det nødvendigt at tage ovnens størrelse i betragtning. Det er klart, at jo større ovnen er, des mere energi skal der bruges til at varme ovnen op. Energimærkningen af ovne gives ud fra en bogstavskala, der går fra A til G, hvor ovne med bogstavet A har et lavt energiforbrug, mens ovne med bogstavet G, er ovne med et højt energiforbrug.
Tilbehør til ovne
Det er muligt at købe en opbevaringsskuffe eller varmeskuffe, der passer i bredden til at kunne monteres under en indbygningsovn. Opbevaringsskuffen er velegnet til at opbevare bageplader, bageriste og service, mens varmeskuffen kan varme tallerkenerne op ligesom på de gode restauranter, så maden holder sig varm. Derudover er den også et perfekt hævested for gærdej samt ideel til at tø frostvarer op i.
Vil du vide mere?
Får du behov for at stille nogle spørgsmål omkring vores udvalg af ovne eller andre hvidevarer, er du meget velkommen til at kontakte vores kundeservice telefonisk på 70 111 000 eller rette henvendelse hos din nærmeste Skousen forhandler.
Dine gemte varer