Dine gemte varer

Luk

Weekend-dobbelt op | Spar 30% ved køb af 2*

*Gælder på udvalgte ovne, Kogeplader, bordkogeplader, komfurer, emhætter, Varmepumper, varmeblæsere, radiatorer, grill, terrassevarmere, mikroovne og kaffemaskiner ved køb af min. 2 varer. Gælder ikke på ugens avis, restsalg, outlet og annoncerede va

Opvaskemaskiner

Opvaskemaskiner

En opvaskemaskine er langt sjovere at fylde med beskidt service, end det er at vaske op i hånden. Derudover er det i mange tilfælde også mere energivenligt. Opvaskemaskiner fås i forskellige modeller og størrelser, alt efter hvilken opvaskemaskine, der måtte passe til det køkken, hvori den skal placeres.

Typer af maskiner

En traditionel opvaskemaskine kan monteres, så den er indbygget eller integreret. En opvaskemaskine til indbygning er beregnet til at stå under køkkenbordpladen, hvor top- og sideplader ikke medfølger, da disse områder omsluttes af køkkenelementer.

Gå til underbygningsopvaskemaskiner.
En integreret opvaskemaskine vil derimod hverken blive leveret med front, top- og sideplader, da denne skal have en køkkenlåge monteret på fronten, hvilket giver opvaskemaskinen en mere diskret fremtoning blandt køkkenets øvrige elementer.

Gå til integrerbare opvaskemaskiner.

Modsat integrerbare opvaskemaskiner er fritstående opvaskemaskiner den type opvaskemaskine, hvor der følger front, top- og sideplader med, så du kan placere opvaskemaskinen frit i køkkenet og uden at den er bygget under dit køkkenbord.

Gå til fritstående opvaskemaskiner.

Smalle opvaskemaskiner er, som navnet antyder, smallere end almindelige opvaskemaskiner. En almindelig opvaskemaskine har en standardbredde på ca. 60 cm, mens smalle opvaskemaskiner har en bredde på ca. 45 cm.

Gå til smalle opvaskemaskiner.

Det er også muligt at få en bordopvaskemaskine, der er beregnet til at stå på køkkenbordet. Denne er kun i stand til at vaske få kuverter ad gangen, men kan være en god løsning til et køkken, hvor pladsen er meget trang. Alternativt fås den traditionelle opvaskemaskine også i en smallere udgave.

Gå til bordopvaskemaskiner.

Størrelse og kapacitet på opvaskemaskiner

Opvaskemaskiner fås i den traditionelle størrelse med plads til 12-14 kuverter, mens bordopvaskemaskinen kan vaske mellem 4-6 kuverter ad gangen. En husstand bestående af 4-5 beboere vil typisk have brug for en opvaskemaskine med kapacitet til 12-14 kuverter, mens en husstand på 1-2 personer, kan nøjes med mindre.

Lydniveau på opvaskemaskiner

For nogle er det afgørende, hvor meget lyd en opvaskemaskine afgiver, når den vasker op. Det kan derfor være en god ide at tjekke, hvor mange decibel, de forskellige opvaskemaskiner på markedet arbejder ved.

Indretning og funktioner

Normalvis består indretningen i en opvaskemaskine af to udtagelige hylder og en bestikkurv. Men i de lidt dyrere modeller er bestikkurven erstattet af en bestikbakke øverst i opvaskemaskinen og indretningen er gjort mere fleksibel, så det er muligt at justere og flytte rundt.

Derudover følger et vis antal af opvaskeprogrammer og funktioner i opvaskemaskinerne. Nogle opvaskemaskiner vil eksempelvis indeholde et kvikprogram, hvor opvasken kun tager under en time. I nogle tilfælde vil der også være mulighed for at indstille til en halvfyldt opvaskemaskine, hvorefter vandmængden automatisk vil blive tilpasset mængden af service i opvaskemaskinen.

Energiforbrug på en opvaskemaskine

Når husstanden skal ud og investere i en opvaskemaskine, er det væsentligt at være opmærksom på energiklasse og energiforbrug. Energiklassen angiver, hvor stort et energiforbrug, opvaskemaskiner har, mens energiklassen har indregnet det vandforbrug, som opvaskemaskiner vil have. De mest energivenlige maskiner vil være mærket med bogstavet A efterfulgt af op til tre +’er.

Opvaskemaskiners vaskeevne og tørreevne vurderes også med bogstaver, hvor A ligeledes indikerer det bedste.

Vär opmærksom på, at fra marts 2021 gælder en ny energimærkning, og en ny energiskala hvor +-erne er fjernet. Læs alt om den nye energimærkning her.

Har du spørgsmål?

Skulle der opstå nogle spørgsmål vedrørende opvaskemaskiner, er du meget velkommen til at kontakte vores kundeservice telefonisk på 70 111 000 eller rette henvendelse hos din nærmeste Skousen forhandler.

Dine gemte varer

Luk