Dine gemte varer

Luk

Weekend-dobbelt op | Spar 30% ved køb af 2*

*Gælder på udvalgte ovne, Kogeplader, bordkogeplader, komfurer, emhætter, Varmepumper, varmeblæsere, radiatorer, grill, terrassevarmere, mikroovne og kaffemaskiner ved køb af min. 2 varer. Gælder ikke på ugens avis, restsalg, outlet og annoncerede va

Kogeplader

I tvivl om hvilken kogeplade du skal vælge?

Der er flere ting, der er værd at overveje, når du skal vælge ny kogeplade. Type, antal kogefelter, energiforbrug og meget mere. Få vores hjælp til at træffe det rigtige valg og se de produkter, vi anbefaler. Vi har samlet en række af de ting, du med fordel kan have for øje, så du bliver bedre rustet til at træffe det helt rigtige valg.

Gør det nemmere at vælge - se vores kogepladeguide her

Kogeplader

Kogeplader bruges stort set dagligt i en almindelig husholdning, hvorfor det selvsagt er vigtigt, at kogepladen fungerer optimalt og indeholder de funktioner, der er behov for.

Nogle vil have brug for kogeplader, der giver mulighed for at benytte større kogegrej, hvorfor det er nødvendigt, at mindst ét kogefelt er større end gennemsnittet. Dertil fås udvalgte kogeplader med smarte funktioner, der eksempelvis kan fremskynde opkogningsprocessen væsentligt. Ligeledes findes der kogeplader, hvor hvert kogefelt kan indstilles med en timerfunktion, så det automatisk slukker efter den tid, som er angivet. Derudover er det en god ide at være opmærksom på kogepladernes energiklasse og energiforbrug, der kan svinge mellem 60 og 80 % i energiudnyttelse afhængig af model.

Overordnet findes der fire forskellige typer af kogeplader, nemlig: induktionskogeplader, glaskeramiske kogeplader, masse- og gaskogeplader.

Induktionskogeplader

Induktionskogeplader har vundet frem i mange husholdninger, da de giver en række fordele i forhold til andre typer af kogeplader. Denne type kogeplade kræver dog specielt kogegrej for at kunne fungere, da induktionskogeplader bliver varme ved hjælp af et elektromagnetisk felt. Af denne årsag skal al kogegrej være udstyret med en magnetbund.

Opvarmningen ved hjælp af elektromagnetisme bevirker, at det ikke er selve kogepladen, som bliver varm, men det kogegrej, som er placeret på kogepladen, hvilket giver en langt hurtigere opvarmning. Dog kan kogepladen godt virke varm efter brug, da kogegrejet vil afgive noget restvarme til den kogeplade, hvor den har stået. Kogepladerne vil automatisk slukke, når en gryde eller pande fjernes fra den anvendte kogeplade, hvilket også har den fordel, at eventuel spild ikke så let vil brænde fast på kogepladen.

Gå til induktionskogeplader

Glaskeramiske kogeplader

Keramiske kogeplader ligner induktionskogeplader på overfladen, men kræver ikke noget bestemt kogeudstyr. Kogezonerne vil befinde sig under en hærdet glasplade, der giver en bedre udnyttelse af varmen i forhold til massekogeplader. Den hærdede glasplade giver en jævn overflade, som er nem at holde ren. Visse glaskeramiske kogeplader kan nedfældes i køkkenbordpladen, hvilket giver en endnu mere jævn overflade at holde ren.

Gå til keramiske kogeplader

Gaskogeplader

Gaskogeplader har eksisteret i en del år, men har genvundet sin popularitet, da mange professionelle kokke foretrækker at lave mad over gas. Gaskogeplader er i stand til at skifte temperatur meget hurtigt, hvilket giver en større kontrol med madlavningen. Det kræver dog, at man har adgang til bygas eller er villig til at lade en gasbeholder opstille. Nogle gaskogeplader er til indbygning, mens andre kan stå ovenpå bordpladen. Oftest vil overfladen være lavet af støbejern, men det er også muligt at finde gaskogeplader med en glasoverflade.

Gå til gaskogeplader

Fritstående kogeplader

Med en fritstående kogeplade er det muligt at få et supplement til den almindelige kogeplade eller en kogeplade til en mindre lejlighed. En fritstående kogeplade er god at have i husholdningen, hvis der fx nogle gange er behov for at tilberede mad, som afgiver en stærk lugt. Den fristående kogeplade kan nemlig placeres fx i et værksted, så hele huset ikke kommer til at lugte af mad.
Grillplader kan nedfældes i bordpladen på samme vis som en kogeplade. Med en grillplade ved siden af den almindelige kogeplade er der mulighed for at grille året rundt, uden at grillen skal stå fremme i snevejr.

Gå til fritstående & grillplader kogeplader

Kontakt os

Har du spørgsmål til vores sortiment af kogeplader, er du meget velkommen til at kontakte vores kundeservice telefonisk på 70 111 000 eller rette henvendelse hos din nærmeste Skousen forhandler.

Dine gemte varer

Luk