Dine gemte varer

Luk

Weekend-dobbelt op | Spar 30% ved køb af 2*

*Gælder på udvalgte ovne, Kogeplader, bordkogeplader, komfurer, emhætter, Varmepumper, varmeblæsere, radiatorer, grill, terrassevarmere, mikroovne og kaffemaskiner ved køb af min. 2 varer. Gælder ikke på ugens avis, restsalg, outlet og annoncerede va

Emhætter

I tvivl om hvilken emhætte du skal vælge?

Der er flere ting, der er værd at overveje, når du skal vælge ny emhætte. Type, sugeevne, lydniveau og meget mere. Få vores hjælp til at træffe det rigtige valg og se de produkter, vi anbefaler. Vi har samlet en række af de ting, du med fordel kan have for øje, så du bliver bedre rustet til at træffe det helt rigtige valg.

Gør det nemmere at vælge - se vores guide her

Emhætter

Den rette emhætte er en vigtig forudsætning for optimalt at få fjernet mados, lugt og fedt i køkkenet. Herunder er det nødvendigt at undersøge, hvilken sugekapacitet, en emhætte skal have, for at fungere mest effektivt. Derudover må den heller ikke larme mere end højst nødvendigt, hvilket især gør sig gældende i husstande, hvor køkken og spiserum går ud i ét.

Kapacitet

Emhætter fås med varierende kapacitet afhængig af model. Det er køkkenets størrelse som afgør, hvilken kapacitet emhætten skal indeholde for at være mest effektiv. En tommelfingerregel er, at en emhætte skal være i stand til minimum at kunne udskifte luften i køkkenet 10 gange i timen. Derfor skal køkkenets rumfang udregnes ved et simpelt regnestykke, nemlig højde x længde x bredde, hvorefter der ganges med 10. Resultatet på regnestykket vil være den kapacitet, som er nødvendig i en emhætte for at fungere efter hensigten.

Find gode priser på Black Friday

I dag er der lovgivningsmæssige at tage hensyn til ved nybyggeri, når det drejer sig om udsugningskapacitet og størrelsen på udtræksåbningen på en emhætte.

Lydniveau

Den lyd en emhætte afgiver, når den er i brug, er vigtig at tage i betragtning. For nogle, er det næsten utåleligt at skulle lægge øre til en larmende emhætte. Heldigvis findes der mange emhætter på markedet, som afgiver under 50 decibel.

Typer af emhætter

Det kan være forskelligt, hvilken type, der foretrækkes i et køkken, samtidig med at køkkenets indretning også stiller visse krav til, hvilken model, der kan installeres. Der findes både emhætter, som kan hænge frit over eksempelvis en kogeø, væghængte emhætter, indsats- og udtræksemhætter samt dem, der kan indbygges i kogesektionen.

Frithængende emhætter

En frithængende emhætte skal monteres i loftet over din kogeplade og er fx velegnet til at montere over en kogeø.

Gå til frithængende emhætter

Væghængte emhætter

Som navnet antyder skal den væghængte emhætte monteres i væggen over din kogeplade.

Gå til væghængte emhætter

Indsatsemhætter / indbygningsemhætter

Indsatsemhætter, også kaldet indbygningsemhætter, er kendetegnet ved at skulle bygges ind i et køkkenmodul, som typisk vil være et overskab over kogepladen.

Gå til indsatsemhætter

Udtræksemhætter

Udtræksemhætten minder om indsatsemhætten, forskellen er blot at en udtræksemhætte har et udtræk, der kan skubbes frem ved brug og tilbage efter brug. Denne type emhætte skal ligesom indsatsemhætten indbygges i et køkkenmodul.

Gå til udtræksemhætter

Bordemhætter

En mere utraditionel emhætte er bordemhætten. Bordemhætter skal monteres i køkkenbordet bag kogezonen.Et bordemfang tager ikke meget udsyn i køkkenet, hvis man sammenligner med den traditionelle type. Nogle bordemhætter kan helt skjules io køkkenbordet, når de ikke er i brug.

Gå til bordemhætter

Emhætter til centralventilation

Centralventilation er en kollektiv udsugning. Det vil sige, at en emhætte til centralventilation skal kobles på en udsugning, der allerede eksisterer i bygningen. En sådan type ventilation vil typisk være at finde i lejlighedsbyggerier og kollegier.

Gå til emhætter beregnet til centralventilation

Wirehængte emhætter

Der er sket meget med emhætter de seneste år. I dag er det muligt at erhverve sig en emhætte der af design næsten ligner en dyr designerlampe. Det er typisk tilfældet med den type som er wirehængte.

Gå til wirehængte emhætter

Intern eller ekstern motor

Derudover fås emhætter med intern eller ekstern motor, der også skal vælges ud fra, hvordan køkkenet er indrettet. En intern motor stiller ikke ligeså høje krav til montering, som en ekstern motor, der skal installeres på et loft eller tag. Dog vil løsningen med den eksterne motor give et lavere lydniveau samt en bedre udsugning, end hvis en emhætte installeres med intern motor.

Øvrigt

Sluttelig er emhætter også lavet til kulfilter eller udsugning. Modeller med kulfilter vil ikke suge luften ud af køkkenet, men rense luften og sende den tilbage. Det kræver ikke en udsugningskanal, men til gengæld skal et kulfilter udskiftes 1-2 gange årligt afhængig af, hvor ofte emhætten er i brug. Kulfilteret er en mere miljøvenlig løsning, men er dog ikke så effektiv, som en model med udsugningskanal.

Husk at vi på Skousen har købsgaranti, det kan du læse mere om her.

Har du spørgsmål vedrørende vores sortiment af emhætter, er du meget velkommen til at kontakte vores kundeservice telefonisk på 70 111 000 eller rette henvendelse hos din nærmeste Skousen forhandler.

Dine gemte varer

Luk