Dine gemte varer

Luk

Weekend-dobbelt op | Spar 30% ved køb af 2*

*Gælder på udvalgte ovne, Kogeplader, bordkogeplader, komfurer, emhætter, Varmepumper, varmeblæsere, radiatorer, grill, terrassevarmere, mikroovne og kaffemaskiner ved køb af min. 2 varer. Gælder ikke på ugens avis, restsalg, outlet og annoncerede va

Støvsuger

Støvsugere

Udviklingen inden for støvsugere har medført, at der i dag er tre modeller at vælge i mellem. Der er den traditionelle støvsuger, en håndstøvsuger og en robotstøvsuger.

Den traditionelle støvsuger

Den almindelige støvsuger fås i mange designs og med forskellige funktioner. Overordnet kan man starte med at spørge sig selv, hvorvidt støvsugeren skal være med eller uden pose. Støvsugere med pose skal med jævne mellemrum have skiftet posen, mens støvsugere uden pose, kræver en manuel tømning. Det afhænger dog også af, hvilket hjem, støvsugeren skal bruges i.

En poseløs støvsuger samler skidtet i et filter og vil ofte larme en anelse mere end støvsugeren med pose. Denne er ikke fordelagtig, hvis der er husdyr med pels i hjemmet og/eller tæpper på gulvet. En støvsuger med pose er bedre i stand til at støvsuge sådanne hjem.

Robotstøvsugere

Det nye inden for støvsugere er robotstøvsugere. Denne kan indstilles til at støvsuge hjemmet, mens ingen er hjemme. Det varierer, hvor intelligente de forskellige robotstøvsugere er, men overordnet er de fleste robotstøvsugere i stand til selv at vende tilbage til sin ladestation, når den er færdig med at støvsuge.

Motor- og sugeeffekt på støvsugere

To meget væsentlige parametre i at vælge den rette støvsuger, er motor- og sugeeffekt. Motoreffekten angiver støvsugerens strømforbrug og defineres i watt, mens sugeeffekten fortæller noget om, hvor effektiv støvsugeren vil være. Begge parametre defineres i watt, hvor antallet af watt ved motoreffekten gerne skal være så lavt som muligt, bør antallet af watt i forbindelse med sugeeffekten være så højt som muligt.

Støjniveau

En støvsugers støjniveau kan være afgørende for, hvis man ofte støvsugere, mens der er andre beboere hjemme i husstanden, da støjen kan være til gene for dem. Det er muligt at undersøge støvsugeres støjniveau ved at se på det antal af decibel (forkortet dB), de udsender.

Filter på støvsugere

Filteret på støvsugere er også vigtig i forhold til, hvor effektiv støvsugeren vil være. Et filter skal være i stand til at opsuge støvpartiklerne og ikke slippe dem ud igen. For allergikere er dette særligt vigtigt og generelt set, er HEPA-filteret blevet anerkendt for at være et af de bedste støvsugerfiltre, der er at finde.

Øvrigt

Der kan også være andre ting, som har betydning i forhold til valg af støvsuger. Eksempelvis vil det for nogle være afgørende, hvor langt støvsugeren kan række med sin ledningslængde. Ligeledes kan det være vigtigt, hvilken slangelængde og rørlængde, der er på støvsugeren. Hvis støvsugeren skal være i et hjem med to etager, hvor det er nødvendigt at slæbe støvsugeren op ad en trappe, er det en god ide at undersøge, hvilken størrelse og vægt en støvsuger har.

Har du spørgsmål til vores udvalg af støvsugere eller hvidevarer, er du meget velkommen til at kontakte vores kundeservice telefonisk på 70 111 000 eller rette henvendelse hos din nærmeste Skousen forhandler.

Dine gemte varer

Luk